This project, for the redevelopment of the then derelict urban park of Pershing Square in Downtown Los Angeles, was one of Bone/Levine Architects first competition successes and marked the beginning of a commitment to projects that addressed environment and landscape in the context of architecture. The project was selected as one of five finalists from a field of three hundred entries. The architectural scheme called for an urban scaled, walkable, landscaped, botanical garden and arbor structure. The forms, inspired by the forms of transportation infrastructure, provided shade and spatial definition to the hard surfaced park – which was also the roof of an underground parking structure. Stage Two of the competition was done in partnership with the Los Angeles office of Ove Arup Associates. The project was never executed.



Architectural Design
Residential & Cultural   /   Façade & Envelope   /   Research & Urban Design   /   Restoration   /   Consulting Only   /